Magyarország a XX. században

A Révai Új Lexikona szerves részét képező kiadvány, mely az elmúló század történetét, hadtörténetét és jogfejlődését folyamatként bemutató tudományos, de mégis népszerű, olvasmányos stílusban írt, a legújabb kutatásokon alapuló összefoglalás. (1. kötet)
A második kötet hasonló stílusban hazánk XX. századi társadalmának, egyházainak, felekezeteinek, valamint gazdaságának alakulását, folyamatait mutatja be. E kötetben kapott helyet hazánk természetföldrajzi leírása is.
A harmadik kötet a művészetek, színház, film, cirkusz, táncművészet, a magyar nyelv-és irodalom, a magyar rádió és televízió, valamint a sport e századi történetét ismerteti.
A negyedik kötet az oktatásról, a tudományról szól, olyan emberek- akadémikusok, professzorok, egyetemi tanárok- vallanak a tudományról, akik maguk is magas fokon művelik azt.
Az ötödik kötetben a tudományok befejező része kapott helyet. E kötet végére szerkesztettük a teljes sorozatra vonatkozó ajánló bibliográfiát és a sorozatban szereplő mintegy 12.000 személy névmutatóját.
A könyvek a Révai Lexikonnal megegyező vászonkötésben, aranyozott gerinccel készültek.